Even voorstellen

Hoi!

Wat leuk dat je mijn pagina bezoekt en de moeite neemt om mijn verhaal te lezen. Ik hoop je hiermee te inspireren, te motiveren en te laten weten dat het nóóit te laat is om de regie over je gezondheid terug te kunnen krijgen.

Mijn naam is Sandy Bulte, een vrolijke 30+’er, opgegroeid in de Hoeksche Waard en sinds 2021 woonachtig in Nieuw-Vossemeer (West Brabant) samen met mijn man Rob en onze hond Joya. Mijn leven is een aantal jaren geleden compleet veranderd. Ik was midden 20, had een drukke kantoorbaan van 40uur, een relatie die me (te) veel energie kostte, een hoog verantwoordelijkheidsgevoel en weinig zelfvertrouwen. Het ideale recept om in een burn-out / depressie te komen. En dat gebeurde ook…
In 2015 was ik volledig opgebrand en in de knoop met mezelf. Ik kwam in de ziektewet thuis te zitten en het liefst hield ik de hele dag de gordijnen dicht.. ik had nergens meer zin in en wilde alleen maar slapen.
Er werd een traject gestart met hulpverlening. Ik werd doorverwezen naar een psycholoog en ik kreeg anti-depressiva voorgeschreven. Het advies was om, naast de medicatie, elke dag een half uur te gaan wandelen en me vooral niet af te sluiten van sociale activiteiten. Tja, dat was makkelijker gezegd dan gedaan, want ik had nergens zin in en was vooral gewoon moe. Héél erg moe!

Ik startte met de medicatie en wanneer ik een goeie dag had ging ik even naar buiten. Het wandelen laadde me wel een beetje op, maar die medicijnen… die maakte me niet beter, in tegendeel! Ik werd er erg duizelig van, ik had geen eetlust meer (wat tot gevolg had dat ik nog maar 48 kilo woog), sliep slecht en ik had stemmingswisselingen. Dit was toch het medicijn wat me moest oppeppen?
Het maakte me wel iets rustiger in mijn hoofd, maar de bijwerkingen die ik ervan had maakte me allerminst blij. Ik voelde me eigenlijk alleen maar ellendiger.
Al snel besefte ik, dit moet anders kunnen.

Een andere manier

Er moest toch een andere manier zijn dan chemische middelen om mezelf weer op te lappen?
Een kennis van mij, die werkt als voedingscoach, zei dat ze mij kon helpen door met mij te kijken naar mijn voedingspatroon. We bespraken mijn klachten en ze vertelde mij hoe een gebrek aan vitaminen, mineralen en andere voedingsstoffen kon leiden tot mijn burn-out / depressie. Er ging een wereld voor mij open, want dit had mijn huisarts bij mij nooit ter sprake gebracht… Ze leerde mij hoe ik stapsgewijs mijn voedingspatroon kon verbeteren en gaf het advies om aanvullend supplementen te gaan nemen. Doordat ik zo moe was had ik bijna nooit zin om te koken en dus haalde ik regelmatig een magnetron maaltijd of een vette hap. Het liefst dronk ik cola en mijn kast lag vol snoep, chips en koek.. Nu was ik altijd heel licht van gewicht dus ik zag de ernst er niet zo van in, totdat ze mij uitlegde wat al die geraffineerde suikers en bewerkte voeding met je doet. Hier schrok ik eigenlijk wel van. Had ik dan mezelf ziek gemaakt door al die troep te eten?

De verandering

Ik volgde haar adviezen op en stap voor stap ging ik mijn voedingsgewoonten aanpassen. In het begin zag ik hier wel een beetje tegenop want ik had het idee dat gezond eten koken veel tijd zou kosten en ik elke dag een uur in de keuken moest gaan staan. Maar dat was absoluut niet het geval. Met haar tips en een aantal recepten ter inspiratie voor makkelijke gezonde maaltijden begon ik hierin mijn weg te vinden. Ik merkte al snel verbetering in mijn energie en humeur. Ook had ik minder hoofdpijn, minder darmproblemen en ik ging beter slapen. Steeds meer begon het tot me door te dringen wat voor impact voeding heeft op je fysieke én mentale gezondheid. Het zit hem in het verschil tussen je maag vullen, of daadwerkelijk je lichaam voeden.

Het resultaat

Na slechts 2 maanden voelde ik mij goed genoeg om te stoppen met de anti-depressiva. Wat een opluchting was dat gezien alle bijwerkingen die ik ervan had. Uit ervaring kan ik nu zeggen dat de geneeskracht van voeding vele male sterker en effectiever is dan medicatie (dat is en blijft chemisch en heeft altijd bijwerkingen..). Bovendien is medicatie een tijdelijke oplossing en heb je van het verbeteren van je voedingspatroon levenslang profijt. Ik moest wel nog aan mijn zelfvertrouwen en mindset werken, maar ik voelde me ook mentaal al véél sterker en ik wist dat ik me hier doorheen ging vechten. Die verhoogde energie en het vertrouwen dat het goed kon komen had ik heel lang niet gevoeld. Ik zag weer licht aan het einde van de tunnel. Dat was zó fijn!

Wat ik zo bijzonder vond om te ervaren was wat gezonde voeding voor impact had. Ik besloot me hier verder in te verdiepen en ik schreef me in voor een studie orthomoleculaire voeding en suppletie. In de tussentijd kreeg ik coaching voor intuïtieve ontwikkeling, volgde ik workshops en cursussen en ging ik boeken lezen over persoonlijke ontwikkeling. Zo kwam ik in een hoger level van bewustzijn en kreeg ik het besef dat alles met een reden gebeurt. Dat óók de negatieve dingen die je pad kruisen van waarde zijn, een levensles. Het werd mij duidelijk dat ik deze ervaring, hoe vervelend die misschien ook was, moest gebruiken om anderen te helpen. En zo werd het zaadje geplant van mijn eigen bedrijf. Naast mijn fulltime baan ging ik in de avonduren mijn eigen bedrijf opbouwen. Al snel kreeg ik mijn eerste klanten en dat gaf me super veel energie en voldoening.

Ik ging met steeds meer tegenzin naar mijn baan in loondienst en ik merkte dat ik toe was aan een nieuw pad om te gaan bewandelen. Ik besloot mijn werkgever te ontslaan en mij volledig te focussen op de groei van mijn eigen bedrijf. Inmiddels ben ik heel wat ervaring en kennis rijker. Zo weet ik nu ook dat onze mind van grote invloed is op onze fysieke gezond, doordat negatieve emoties zorgen voor energieblokkades. En als energie niet vrij kan stromen resulteert dat uiteindelijk in ziekte. Dankzij het verkrijgen van deze kennis ben ik me ook gaan ontwikkelen op het gebied van energetische behandelmethoden, zodat ik naar het complete plaatje kan kijken aangaande fysieke / mentale klachten, waardoor optimaal resultaat kan worden bereikt.

Net zoals ik groeide en ontwikkelde, ontwikkelde mijn bedrijf met mij mee. Zo is mijn bedrijfsnaam in 2019 veranderd (was voorheen “Gezonde Uitstraling”) en ook mijn aanbod van diensten. Beter passend bij wie ik als persoon ben en mijn holistische visie op het leven en onze fysiek/mentale gezondheid. Het plaatje is voor mij nu compleet! 
Als ik terug denk aan een paar jaar geleden dan sta ik nog wel eens versteld hoe mijn leven is veranderd, in een best wel korte tijd. Binnen een jaar van burned-out naar zelfstandig ondernemer en nu in de bloei van mijn leven, bruisend van de energie!

Het is nooit te laat om de regie over je gezondheid en levensgeluk terug te pakken! Vertrouw erop dat het mogelijk is, ook voor jou.
The sky is not the limit, your mind is!

Ik hoop dat ik jou met mijn verhaal heb kunnen inspireren en motiveren. Heb jij ook het gevoel dat je vast zit en de regie over je gezondheid kwijt bent? Ik help jou graag om jezelf weer terug te vinden en de regie over jouw gezondheid terug te krijgen.